Tävlingskongressens beslut om ny serieindelning

Så blev det då ett beslut till sist. Jag tycker att damernas kompromiss ser bra ut.

Elitserien förändras inte utan består fortfarande av 14 lag. Helt rätt eftersom det finns ett tryck underifrån från många nya unga talanger och fräscha föreningar som gör att nivån på Elitserien kommer att bli successivt bättre efterhand. Att minska till 12 lag hade varit fel väg.

Div 1 ändras från 4x10 till 3x12 lag och gör kanske inte så väldigt stor stor skillnad på den totala kvalitén. Dock blir det ännu tuffare i toppen på varje serie och det blir det mer kostsamt för föreningarna att bedriva sin verksamhet. Detta är bra eftersom man än mer tvingas till att ta ställning som förening ifall man vill satsa på Div 1 eller ej. Det ska vara hög status att spela i Div 1 och det tror jag att man förbättrar med ändringen. Vi behöver fler elitsatsande föreningar och de behöver förbereda sig på ett framtida Elitseriespel.

Jag hoppas att vi får samma modell som herrarna så småningom med två allsvenskor, men detta är ett bra steg på vägen. Förutsättningarna är olika mellan dam- och herrinnebandyn och det finns inget självändamål alls att allting ska vara lika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0