Annu en dag pa Malta

I dag vaknade vi tidigt av att telefonen ringde. VI hade avtalat med stor-stora K att de LIlla C och LIlla J skulle ringa pa morgonen. Herregud vad man saknar dem! Bara nagra dagar borta och det kanns som en evighet. Dagen innan vi skulle aka sa LIlla C att hon skulle sakna oss jattemycket. Men det ar bara for att man ska kunna langta och kanna att man tycker sa mycket om varandra sa jag, och det stammer nog faktiskt ganska bra.

Frukosten intogs som vanligt pa takterassen. VI bor pa ett av de hogst belagna hotellen i Valetta med en magnifik utsikt over staden och hamninloppet. Denna morgon beskadade vi nar ett stort kryssningsfartyg lade an, efter en 180 gradare mitt i den lilla hamnen. Imponerade precionssarbete. Solen sken och vi passade pa at steka en stund ocksa. Darefter en tur med den lokala bussen till den "Bla grottan" som man endast nar via bat. Tyvarr var det for mycket sjogang sa batarna ville inte ga ut. Istallet vilade vi en stund pa klipporna och tog massvis av bilder nar Medelhavet slog in over klippporna. Vi satt kvar en dryg timme och bara njot av stunden. Darefter en promenad och sedan bussen tillbaka till Valletta igen. Efter en god lunch ville Susanne shoppa och jag valde da istallet "Zippo", det lokala internetkaff'eet. Ett enkelt val for min del :-).

Vi akte forbi Maltas nationalarea och en del gamla minnen kom upp. Jag minns att Sverige motte Malta pa bortaplan infor fotbolls VM 1974. VI var tvugna att vinna med minst tva mal, vilket normalt ar en baggis mot en, i fotbollssammanhang, lilleput-nation som Malta. Men det var total kaos, publiken forsokte riva arenan och man fick avbryta matchen till och fran. Vi vann efter lite flax med 2-1 och spelade sedermera en extra direktavgorande kvalmatch mor Osterrike. Som vi vann i snovader  i Gelsenkirchen. Jag var tio ar gammal da och mitt fotbollsintresse fick sig en riktig boost kan man val saga. Matchen mot Osterrike vanns med 2-1 och resten ar historia som det heter. Det avgorande malet gjorde av legendaren Roland Sandberg som jag atta ar senare sjalv hade som tranare. Han hade ambitioner pa tranarfronten ocksa, men de tva (eller var det tre?) aren med oss i kanariefaglarna avskrackte nog. Mer om gamla fotbollsminnen langre fram.

Jag ville absolut in och kolla resultatet fran veckans prestigematch. Caperio Taby (eller CTFC som jag brukar kalla dem for) vann mot Varberg borta i sudden. De tva basta lagen i SSL i dag, tveklost. Jag sag CTFC - Dalen hemma i TIbblehallen och langa stunder spelade CTFC helt fantastiskt, men sedan slog man av pa takten lite och slappte in Dalen igen. Den 1 december moter man AIK hemma, den matchen tanker jag inte missa!

Nu blir det nog inga fler inlagg fran Malta. Vi kommer hem sent sondag natt och nasta inlagg kommer troligen nagon gang mitt i veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0