Det är inte lätt att tippa

Herregud vad är det som händer? KAIS Mora slår Dalen med 12-2. Var det proppen ur eller? Man blir ju lite fundersam när man ser skottstatistiken, 33-20 totalt, och 9-0 efter två perioder med skotten 23-13. En räddningsprocent på 60%, Antingen hade någon en dålig dag eller så var KAIS Mora extremt effektiva. Kan inte vara en kul bussresa hem till Umeå precis.

Och Engelholm slog Pixbo med 7-4, efter sex utvisningar för Pixbo och noll för Engelholm. Lite frustration kanske? När vi vi slog Pixbo borta så var de inte riktigt i balans utan var väldigt frustrerade. Säsongen har inte alls gått som de tänkt sig och det känns inte som att de riktigt har koll på varför. Dessutom dags att omvärdera Engelholm. Jag trodde att de var klara för Div 1 för några veckor sedan, men så fel jag hade. Knappast slutspel trots allt, men ganska så stabilt över det undre strecket. Det skulle vara väldigt intresant att få en analys av Christian Hägerström, den sparkade tränare. Vad är det som har hänt?

Som jag nämnt tidigare, Elitserien är intressantare och jämnare än på väldigt länge. Tänk bara om vi hade haft en rak serie också, då hade vi kanske fått upp ett intresse på riktigt.

Jag ska inte sluta tippa, nu på tisdag vinner vi enkelt mot Huddinge.

Råsunda missade chansen att rycka rejält i Div 1 Östra. De fick kanske lite ångest när de insåg att de kunde ta ledningen med 5 poäng halvägs in i serien. Om de bara vågar så kommer de att vinna Östra i år. Jag tror att de fixar det.

Hammarby har det tungt med sin femte raka förlust och ligger farligt nära nedflyttning. En föreningen som har en otrolig förmåga att ställa till det för sig och som inte direkt kan betraktas som stabila. Med den truppen de har ska de snarare vara ett topplag. Jag förstår faktiskt inte riktigt vad som händer. Herrarnas s.k. 1000-satsning tror jag inte ett dugg på heller. Det är synd på en förening som egentligen har en fantastisk potential. Ett otroligt starkt varumärke, massvis av anhängare, ett väldigt bra geografiskt läge, mm. Jag hoppas att de kommer tillbaka. Vi behöver starka varumärken inom innebandyn. Sorry Pixbo, IKSU och Dalen, Bajen slår er på fingrarna allihop.

I kväll utdelades vårt årliga styrelsearvode, nämligen en middag med våra respektive. Det blev ett julbord på Såstaholms värdhus här i Täby. Ett helt fantastiskt julbord dessutom med bra personal, trevlig stämning och framförallt fantastiskt god mat. Rekomenderas varmt! Styrelsen består av innebandyföräldrar som valt att engagera sig lite mer än andra föräldrar. Så har det alltid varit, inga styrelseproffs här inte. Ibland pratas det om föreningen som något som ligger lite utanför den normala verksamheten, "hur tänker föreningen här", "varför gjorde inte föreningen si eller så",  etc, etc, ibland i lite nedlåtande tonläge. Men föreningen är alla vi som tillsammans är med i föreningen. Föreningen kan aldrig bli något "dem", föreningen kommer alltid att vara "vi". Alla vi styrelsen lever med innebandy varje vecka. Samtliga är ledare själva och träffar andra ledare, spelare och föräldrar hela tiden. Från våra 8-åringar till seniorer. En bra spridning över alla åldrar. Jag tycker att vi har en fantastiskt bra styrelse med många kloka personer som jag är väldigt stolt över att få arbeta tillsammans med. Alla med sina egna vinklingar och erfarenheter - men med en gemensam vilja att utveckla Föreningen med stort F.

Kan man ha ett "balanced scorecard" i en förening? Hmm, vi får väl se.

Jag har frågat Leif Janlow om han vill komma tillbaka och jobba med Hallfrågor. Hoppas att han är intresserad. I Täby ska det byggas två nya hallar. En vid grusplanen bakom Byängsskolan, ska vara klar Q1 2010 och en vid grusparkeringen intill Micronic, nära Norskogsbadet. Den senare går under benämningen "Innebandyhallen" och ska vara klar Q1 2011. Detta är vad våra lokalpolitiker säger åtminstone, men som vanligt kan man aldrig vara säker på det. Lobbyarbetet är i full gång kring de nya hallarna och vi måste ligga på om vi ska kunna vara med och påverka. Det finns krafter i kommunen som inte är så nöjda med innebandyns explosionsartade utveckling...

I Lunarstorm Cup lyckades våra F93 ta sig vidare efter en gastkramning i Haninge. Mycket bra jobbat tjejer, Calle, Björnx2, Christer och alla andra. Det är stort att gå vidare i år igen. Desto tyngre för våra F95 och P95 som båda kämpade och slet men som inte räckte till den här gången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0