Vi hjälper gärna Balrog...

Vi hade vårt möte kring policy, målsättning, osv i går och det var både intressant och välbehövligt. En stor del av diskussionerna handlade om hur man hanterar de svåra frågorna kring toppning, nivåindelningar och elit/bredd. I princip går vår policy ut på att vi är en förening för både Elit och Bredd. Inte Elit på bekostnad av Bredd men inte heller Bredd på bekostnad av Elit. Vi har lyxen av att vara en väldigt stor förening med stora kullar i de olika åldersgrupperna. Normalt ca 80-100 för killarna och 40-50 för tjejerna, varierar en del mellan årskullarna så klart . Det gör det otroligt mycket enklare att hantare båda Bredd och Elit parallellt.

I Stockholm spelar man från 13 års ålder (beoende på hur man räknar, men jag avser denna säsong de barn som är födda 95) seriespel i olika divisioner. På killsidan är det tre divisoner första året och för tjejerna är det två. För killarna blir det sedan ytterligare en nivå året därpå med fyra divisoner. Tjejerna håller sig två eller tre divisioner beroende på hur många lag det finns i varje årskull. Året innan, dvs när man är 12 år så kvalificerar man sig för divisionspel året därpå. Därför måste man "kraftsamla" fullt ut det året. Hamnar på efterkälken, t.ex. i lägsta divisionen året därpå, så hämtar sig laget aldrig. De bästa spelarna fösvinner och det blir mer eller mindre en breddverksamhet framöver. Därför är vår policy att vi ska göra en nivåindelning för våra 12-åringar. Vårt mål är att ha en träningsgrupp för "Eliten" och en eller flera träningsgrupper för "Bredden". Alla får plats och alla får spela efter sin nivå. Detta låter enkelt, men alla som är engegerade i ungdomsidrotten vet att detta inte alls är så enkelt och självklart. För oss är det viktigt att policyn är tydlig och att vi hela tiden jobbar aktivt med frågorna.

Två intressanta matcher i kväll:

Sten Sture - Hammarby i Fyrishov. StenSture tränar på större arrangemang och flyttar in i Fyrishov. Det känns som att de är en intressant Elitkandidat inom kort. Viktigt för Hammarby, men de ska väl inte räcka till mot Serieettan? Men någon gång ska det vända tycker jag, varför inte redan i kväll. Efter kvällens match har de bara fyra matcher kvar, bl.a. mot topplagen Årsta och Sala Silverstaden. Bortamatchen mot Falun Ungdom den 14 februari blir nog väldigt viktig för båda lagen. Det ryktas om vidare turbulens i Bajen, men jag har inte egen fakta så jag avstår nog ifrån att spä på ryktena.

Huddinge-Balrog i Storängshallen. Balrog med skadeproblem och ett taggat Huddinge. Viktiga poäng framförallt för Huddinge som vill behålla sin slutspelsplats. Gittan skrev om de ekonomiska problemen i Balrog. Inte lätt när man väl hamnat fel i kalkylerna. Vi var på vippen att ringa till Roland och erbjuda oss att hjälpa till. I utbyte mot Limpan... Övergångsfönsret stänger inte förrän om två veckor. Hon skulle passa in perfekt tillsammans med Sandra Mattsson och Sara Bergström. Den kedjan hade skrämt slag på vem som helst.

Ja, det blev som jag förutspådde. IKSU Ungdom stärktes upp med Elitspelare från IKSU. De började balansera väl nära nedflyttningskanten och det var dags för "mamma" att agera. Pixbo har gjort så kontinuerligt under åren och har fått otroligt mycket badwill i Göteborgsregionen. Får se hur det blir med gullgrisen IKSU. Men det kanske bara är en gullgris utanför Umeå. Så här skrev t.ex. fd. Ersbodaspelaren Nina Hellas, numera Dalen, om det hela. Helt enligt regelverket men lite tufft för Ersboda som fick stryk med  10-1 och tappade mark i tabellen.

Våra junior förlorade DM-finalen mot Vendelsö i måndags. Inte mycket att säga om, Vendelsö var starkare och vann välförtjänt med 2-1. Jag lider med tjejerna, speciellt den handfull spelare som varit med och förlorat alla tre åren i sträck.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0